Блог

Blog        Събития       Дискусии

Blog –   За мнения и коментари използвайте страницата ни във Фейсбук

 

 † НАПУСНА НИ ПРОФ. ДФН ЕРИКА ЛАЗАРОВА
Учен с голям заряд, търсещ и провокиращ. Неочаквана и огромна загуба за колегията ни и за националната етическа, науковедска и философска общност! Човек със състрадателно и чувствително сърце. Лек път към светлината, в която искрено вярваше и към която се стремеше още тук, на земята! Почивай в мир!

 

Кръгла маса на тема „Може ли егоизмът да бъде добродетел?“

Кръгла маса под надслов „Може ли егоизмът да бъде добродетел?“ се проведе в ИИОЗ на 16 март 2016 г. Съорганизатори бяха: от страна на ИИОЗ проф. дфн Мартин Табаков, главен редактор на сп. „Философски алтернативи“, а от страна на Институтa за радикален капитализъм „Атлас“ – Калин Манолов, телевизионен журналист, популяризатор и издател на книги на Айн Ранд и нейни последователи. Пълен запис е качен на http://atlas-bg.eu/round-table-can-selfishness-be-virtue/ , както и на https://www.youtube.com/watch?v=V1yZLrWh2UA

Дискусия на тема „Марксизмът след рухването на системата- анализи, нови прочити..” започна в брой 1-2015 и продължи в брой 2-2015, брой 3-2015, брой 5-2015. Дискусията е отворена и в брой 5-2016 има нови мнения по темата.
Дискусия на тема „Интелигентният дизайн – pro & contra” започна в брой 1-2016 и продължи в брой 2-2016 и брой 4-2015. Дискусията е отворена за други мнения по темата.
Дискусия на тема „Богомилите” започна в брой 4-2016. Дискусията е отворена за други мнения по темата.